Повдигнаха обвинение на бившия главен секретар на МВР Живко Коцев за участие в ОПГ

Снимка: istok
Снимка: istok

Бившият главен секретар на Министерството на вътрешните работи Живко Коцев е обвиняем по дело за участие в организирана престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи, заедно с баща и син – Марин и Стефан Димитрови, бившата шефка на Агенция „Митници” Петя Банкова и Никола Николов-Паскал. Това съобщиха от Софийската градска прокуратура. 

След близо четири часа в Антикорупционната комисия Коцев напусна безмълвен сградата на площад „Света Неделя”. От обвинението посочиха, че той се е възползвал от правото си да не дава обяснения. Наложена му е парична гаранция в размер на 20 000 лева.

По-рано адвокатът на бившия главен секретар Илиян Василев не пожела да коментира какво се е случило на разпита в Антикорупционната комисия. "Какви са действията могат да ви информират единствено и само колегите от Прокуратурата. Заедно с адвокат Даниела Доковска, нямаме съмнения, че Живко Коцев не е извършил абсолютно никакво престъпление", посочи той. 

По информация на NOVA медицинска експертиза е показала, че задържаният за контрабанда Марин Димитров, може да остане в ареста. Припомняме, че той беше приет в болница преди заседанието за мярката му за неотклонение. След като вече е изписан, предстои обвинението да реши дали ще му бъде наложен постоянен арест.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини