Димитър Бербатов и Петър Мицин награждават най-добрите на Олимпиадата в АУБ

Снимка: АУБ, архив
Снимка: АУБ, архив

Студентската спортна олимпиада, организирана от СК “Олимпикс” към Американския университет в България, ще се проведе този уикенд в Благоевград. В събитието традиционно се включват както студенти, преподаватели и служители на АУБ, така и ученици, и спортни ентусиасти от региона.Специални гости тази година ще са футболната легенда Димитър Бербатов и един от най-добрите български плувци - Петър Мицин.

Олимпиадата дава възможност за изява в 18 спорта, някои са традиционни за българската публика - футбол, волейбол, баскетбол, тенис на корт, тенис на маса, плуване, и други лекоатлетически дисциплини, но представя възможност за включване и в типични американски спортове - американска народна топка и спайкбол.  

Събитието ще бъде открито с тържествена церемония в 20:00 часа на 18 април, четвъртък, в спортната зала в кампуса на АУБ. В откриването ще се включат артистични клубове от университета и града, а вечерта завършва със запалване на Олимпийския огън и даване на официален старт на олимпиадата.  

В съботния ден e състезанието по плуване в спортен комплекс “Пирин”, маратонът на алеята в парк “Бачиново” и състезанията по отборни спортове - футбол, баскетбол, волейбол и стрелба от тройката в кампуса на АУБ. 

В неделя е така нареченият “Голям ден” (D-Day), цялото събитие се мести на бейзболното игрище “Портър парк” при парк “Бачиново”. Там ще се проведат надпреварите в 12 спорта. 

Събитието ще приключи в 18:00 ч. с церемония по награждаване от българския рекордьор по плуване Петър Мицин и със специалното присъствие на футболната ни звезда Димитър Бербатов. 

“Въпреки че събитието е спортна олимпиада, не е необходимо всички посетители да се включват в спортните дисциплини. Ще имаме специален кът за отдих, където ще можете заедно с приятели да се насладите на различни активности”, сподели ръководителят на клуба Здравко Рашков.   

Олимпиадата има и социална насоченост. Благотворителната кауза тази година е в подкрепа на Националната параолимпийска организация. В събитието ще бъде вплетена и зелена инициатива с “Еко Партнърс България”, които ще предоставят съоръжения за рециклиране на пластмасови бутилки и кенчета. Срещу донесени пластмасови капачки всеки посетител ще получи право за участие в томбола с награда. Събраните капачки ще бъдат предадени на “Капачки за бъдеще”. 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини