956 жители на 20 села в община Струмяни ще получат по 15 вида храни от БЧК

Снимка: Община Струмяни
Снимка: Община Струмяни
Български Червен кръст, със съдействието на Община Струмяни, започна организацията по раздаване на хранителни продукти в изпълнение на операция „Подкрепа“ по Програмата за храни и основно материално подпомагане на най-нуждаещите се лица 2021-2027 г.
 
Пакети с хранителни продукти ще получат 956 нуждаещи се жители от 20 населени места в община Струмяни. Всички правоимащи, включени в списъците на АСП, ще получат по 15 вида храни.
 
Право на подпомагане по програмата имат:
- лица и семейства, подпомагани с целева помощ за отопление (2023 г.– 2024 г.).
- лица с ниски доходи на член от семейството, които получават месечни помощи за отглеждане на дете по реда на чл. 8, ал.1 и 5 от ЗСПД, през м. 01. 2024г.
- лица с трайни увреждания, с определено право на чужда помощ и ниски лични доходи от пенсия, които получават месечна финансова подкрепа (м. 01.2024 г.).
- лица и семейства, които получават месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане (м. 01.2024 г.).
- лица и семейства, получили еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция, отглеждане на детето при близки и роднини и в приемни семейства през м. 01.2024 г.
- лица и семейства, инцидентно пострадали от бедствия и аварии, подпомогнати с еднократна помощ, по реда на чл. 16 от ППЗСП през м. 01. 2024 г.
 
Предаването на продуктите ще се извършва от кметове на кметства и кметски наместници и доброволци на БЧК поетапно, като всеки ще получи хранителните продукти срещу подпис и документ за самоличност.
 
Оперативната програма се управлява от Агенцията за социално подпомагане и се осъществява със съдействието на Община Струмяни и БЧК-Струмяни.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини