Хитова театрална постановка сменя сцената в Благоевград с тази на фестивал във Враца

Снимка: ДТ
Снимка: ДТ "Н. Вапцаров"

Изключително колоритният спектакъл „Забелязано в Благоевград“ на ДТ "Никола Вапцаров", който се играе в пълен салон през последните три години, ще се включи в националния фестивал на малките театрални форми в Драматично-куклен театър – Враца на 11 юни тази година.

Представлението на режисьора Неда Соколовска е създадено след едномесечни срещи на актьорите и постановъчния екип с множество колоритни жители на Благоевград. То е вдъхновено от едноименната Facebook група и представлява атрактивен хибрид между театър, социална акция, хепънинг и комедия на реалността. Разказва за най-актуалните за благоевградчани теми като градската среда, изборите, уличните кучета, пазара, студентите, ежедневието на гражданите и мн. др.

Главни герои в него са жителите на „Еленово“ и „Струмско“, работещите на пазара и много други граждани. По време на спектакъла актьорите използват слушалки, в който звучи документалният запис на реалните хора, които се пресъздават на сцената. „Забелязано в Благоевград“ е спектакъл за града ни, но вече развълнува публиката и на фестивала „Нова българска драма“ в Шумен, от който актрисата Албена Чобанова и синът й музикантът Лъчезар Кацарски се върнаха с наградите за женска роля и музика.

Благоевградчани могат да се насладят на „Забелязано в Благоевград“ на 17 април и 27 май в Зала 2 на Драматичен театър „Никола Вапцаров“-Благоевград.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини