Съветници внасят питане до кмета на Благоевград ще се строи ли бежански център в Струмско

Снимка: Пресцентър
Снимка: Пресцентър

Председателят на ОбС на БСП в Благоевград Веселин Христов и колегата му в местния парламент Николай Бошкилов днес ще внесат официално питане до кмета на Благоевград Методи Байкушев има ли истина в слуха, че в кв. „Струмско“ е предвиден строеж на социален център за бежанци и роми.

Спекулациите по темата разтревожи местните жители, които разлепиха призиви за подписка срещу тази идея. В листовките дори  е посочено точното място на бъдещия бежански център – между ул. „Юрий Гагарин“ и „Битоля“.

"Нека изчакаме официалния отговор от кмета Методи Байкушев и тогава ще коментираме", лаконичен бе Веселин Христов.

През 2016 г. в Благоевград плъзна същият слух – че областта е избрана за изграждане на временен център за прием на бежанци. Тогавашният областен управител Бисер Михайлов отрече да има такова решение, което не попречи на кмета на Кресна Николай Георгиев да вдигне общината на протест превантивно.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини