Съпричастност! Базар в Полена събра 2475 лв. за лечението на Вили от Крупник

Снимка: Община Симитли
Снимка: Община Симитли

Страхотна съпричастност и емпатия проявиха вчера десетки жители на симитлийското село Полена. Всички те подкрепиха благотворителния великденски базар под надслов „Заедно за Вили". В центъра на населеното място много жители и гости се включиха в благородната инициатива и си закупиха великденски украси и вкусни домашно приготвени сладкиши.

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов и неговата съпруга също се включиха в кампанията в помощ на Величка Маринкова от село Крупник. Кметът на село Полена Веселин Топузов благодари на всички, които допринесоха благородната кауза да бъде осъществена- Той съобщи след края на събитието, че сумата, която е събрана, е в размер 2475 лева.

Също вчера се проведе благотворителен футболен мач в Крупник в подкрепа на Вили. В приятелската футболна среща участие взеха кметове на населени места, общински съветници, футболисти от местния клуб „Левски“ (Крупник) и жители на Крупник. В тази спортна надпревара нямаше един победител. Всички участници, както и всички, които подкрепиха кампанията, са победители, защото се обединиха в името на доброто. От кметството в село Крупник съобщиха, че събраните средства от благотворителната футболна среща са в размер на 1050 лева.

39-годишната Величка Маринкова е диагностицирана с онкологично заболяване. Вече няколко месеца младата жена преминава през няколко курса лечение, но в момента се налага спешно лечение в чужбина. Семейството и близките й са инициирали дарителска кампания, защото сумата, необходима за лечението, е непосилна за тях. Затова се разчита на добрината на жителите на общината.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини