Кметът на Якоруда даде ифтар за стотици хора от различни религии и етноси

Кметът на Якоруда даде ифтар за стотици хора от различни религии и етноси

Тържествена вечеря ифтар даде снощи кметът на община Якоруда - Мехмед Вакльов, като израз на уважение, обич и разбирателство между хората с различна етническа и религиозна принадлежност, които тук живеят заедно от векове.

Градоначалникът събра на една трапеза мюсюлмани и християни по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан. Сред гостите бяха религиозни водачи, кметове, съветници, общественици, приятели, граждани. Всички те доказаха за пореден път, че взаимно уважават традициите на всяка една общност в общината.

"Милост, Опрощаване, Смирение - трите стълба на Рамазана! На вечерята ифтар си поговорихме за общите ценности, на които ни учат религиите. Позитивната енергия от ифтара ни зарежда през цялата година да бъдем добри хора, смирени и уважаващи се един друг", написа в профила си във Фейсбук кметът на Якоруда - Мехмед Вакльов.

Според него тази добра среща е доказателство, че Якоруда се развива в правилната посока. "Когато свещеникът и имамът седнат на една маса да си пият заедно кафето, това е истинска благословия за всички. Ще продължим да поддържаме живи традициите, завещани от нашите предци", категоричен е Мехмед Вакльов.

                                          Якоруда-ифтар

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
  1. Мустафа
    Сложете на Бучката две порции. Той е гладен. Дваесе годин не ле се наяде!
  2. Мидже Помако
    Лакомия до шия ле е на авантакис
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини