Най-малко 16 жертви и 8 ранени при пожар в жилищна сграда в Истанбул

Снимка: istok
Снимка: istok

Най-малко 16 души загинаха и 8 бяха ранени при пожар в 16-етажна жилищна сграда в квартал "Шишли" в Истанбул, предаде Си Ен Ен-Тюрк. Пострадалите хора са приети в болница. Състоянието на някои от тях е много тежко.

Има още блокирани хора в зданието, обхванато от пламъци днес. Спасителната операция продължава. В района на инцидента са изпратени полицейски екипи, пожарни коли и линейки.

Инцидентът е станал около 13:00 ч. Според първоначалната информация до трагедията се е стигнало, след като по време на ремонт на нощен клуб, намиращ се на подземен етаж, е избухнала експлозия.  Кметът на Истанбул Екрем Имамоглу пристигна на мястото на инцидента.

По информация на в. „Джумхуриет“, който цитира Имамоглу, ремонтът е извършван нерегламентирано. По думите му общината не е получила молба от фирмата, занимаваща се с ремонтната дейност и ремонтът е бил извършван без необходимото разрешение. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини