Илко Стоянов: Знаех от самото начало, че случаят с кучетата от миналото лято е активно мероприятие!

Илко Стоянов
Илко Стоянов

Бившият кмет Илко Стоянов излезе с позиция след прекратеното дело срещу двама общински служители за проявена жестокост към бездомни кучета. През юли миналата година в кола на общинския приют при проверка в района на Митница Югозападна бяха открити две живи кучета, едното от който бе упоено. Стигна се до разпит на служители на Община Благоевград и до разследване.

„Истината си проби път за случая с кучетата от лятото на миналата година. Още тогава бях категоричен, че става въпрос за активно мероприятие срещу мен. Не се плаша от разследвания, стига да са обективни. Поздравявам прокурора в конкретния случай. Той е извършил задълбочено разследване, но не е открил никакви данни за престъпление. Но в постановлението си ясно е написал, че определени лица са дали лъжливи показания, за да се раздуха тази история и да стане национална новина“, коментира Илко Стоянов. И уточни, че във въпросния случай двете кучета са били транспортирани за кастрация в Дупница, тъй като там е ветеринарят, с който работи приютът.

 

Бездомните кучета отново скараха жители и институции в Благоевград

 

Стоянов сега говори и за „фалшивото поведение на природозащитници, които твърдят, че обичат кучетата, но се оказва, че обичат предимно да се снимат с кучета“. Бившият кмет изтъква и премахването на изграждането на модерен кучешки приют край село Церово от капиталовата програма на Община Благоевград.

„Да очакваме ли да се стигне дори до аплодисменти за премахването на приюта, след като това се случва по доклад на сегашния ръководител на общинския приют, която, докато бях кмет, не спираше да “плаче” за бездомните кучета. Предстои да видим дали определени лица ще понесат наказателна отговорност за набедяване в престъпление и лъжесвидетелстване. Истината победи! Доброто накрая винаги побеждава“, написа в профила си във Фейсбук Илко Стоянов.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини