Гърция вдига пътните такси, от Кулата до Солун вече ще е 4,15 евро

Снимка: Илинден прес
Снимка: Илинден прес

Между 30% и 35% се увеличават пътни такси в Гърция, които засягат българите.  Повод за тях е  нов концесионен договор за гръцката магистрала "Егнатия" и трите вертикални пътни оси, които представляват връзките с Албания, Северна Македония и България.

Пътните такси, които засягат българите в следните отсечки ще бъдат променени в следните отсечки: от Кулата до Солун, от Солун до Игуменица, както и от Солун до Александруполис. Увеличението варира между 30% и 35%.

Българите, които ще пътуват по отсечката Кулата-Кавала, вече ще плащат 4.05 евро вместо досегашните 3.60 евро. По отсечката Кулата-Солун цената скача от 3.30 евро на 4.15 евро, а от Кулата до Игуменица вече ще се плаща по 15.55 евро вместо сегашните 12.60 евро. За пътуващите през ГКПП "Илинден-Ексохи" в посока Александруполис таксата ще е 5.85 евро вместо досегашните 4.50 евро, предава бТВ.

Таксата след границата на ГКПП "Кулата-Промахон" пък е намалена от 2 на 1.90 евро.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини