В Северна Гърция очакват фалити на бензиностанции, заради евтиното гориво в България

Снимка: pixabay.com
Снимка: pixabay.com

Собственици на бензиностанции в Северна Гърция заявиха, че са поставени пред риск от фалити заради по-евтините горива в България. Хотелиерите смятат, че високата цена на бензина ще се отрази негативно на туристическия сезон.

Председателят та Асоциацията на собствениците на бензиностанции в Атика - Мария Занга, заяви пред медиите, че рязко е спаднал оборотът на търговците на горива в Северна Гърция, където цената на бензина достигна 2 евро за литър.

Гърците от северните райони пътуват до България за по-евтини горива.

"От една страна оправдавам хората, които преминават границата, за да заредят по-евтин бензин, но от друга има риск от масови фалити на собствениците на бензиностанции", коментира Занга, цитирана от кореспондента на БНР в Солун.

От министерството на развитието съобщават, че на островите средната цена на безоловния бензин е над 2 евро за литър, като на места достига и 2 евро и 20 цента. Като резултат чужденците все по-рядко наемат коли под наем поради скъпия бензин, оплакват се собствениците на туристически агенции.

От опозицията настояват правителството да намали акциза върху горивата в интерес както на гърците, така и на чужденците през туристическия сезон.

Източник: OFFNews.bg

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини