Неделята започва със слънце и високи температури, но ще завърши с дъжд и вятър

Снимка: pixabay.com
Снимка: pixabay.com

Днес в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, сочи прогнозата на НИМХ-БАН. Следобед облачността над северозападните райони ще започне да се увеличава. На места там, а вечерта и по високите западни полета, ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър, който по-късно през деня в Северозападна България ще се ориентира от запад-северозапад.

Максималните температури ще са предимно между 17° и 22°, в София – около 17°. През нощта валежите ще обхванат по-голямата част от страната.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще продължи да се понижава.

В планините ще преобладава слънчево време. След обяд облачността над масивите от Западна България ще започне да се увеличава. Вечерта, главно в Западна Стара планина, ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен запад-югозападен вятър.

Максималната температура на височина 1200 m ще е около 12°, на 2000 m – около 3°. През нощта срещу понеделник валежите ще обхванат много райони, вятърът ще се ориентира от северозапад, с него температурите бързо ще се понижават и дъждът ще преминава в сняг.

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини