Деца от Шесто ОУ научиха от педагози на ЮЗДП как да пазят гората

Снимка: ЮЗДП
Снимка: ЮЗДП

Как да разпознават горските обитатели по външните им характеристики или по звуците, които издават и защо трябва да пазят гората? Експертите от ЮЗДП инж. Вера Станишева и инж. Даниела Белемезова посветиха един час на децата в училище. Под формата на занимателни игри учениците получиха ценни знания за живота в гората. Подрастващите разбраха и каква е ролята на лесовъда за опазване на горските територии.

Горската педагогика е най-достъпният начин, използван от лесовъдите, за възстановяване на връзката между обществото и горите, възстановяването на контакта между съвременния човек и околната среда и развиването по този начин на разбиране и усещане за природните процеси. Чрез нея обществото се запознава с ролята и значението на лесовъдите за поддържането и съхраняването на горските екосистеми и осигуряването на техните многостранни и полезни екологични функции.

През следващите дни и най-вече в Седмицата на гората (1-7 април) подобни часове на открито предстоят в училища на територията на различни стопанства в обхвата на ЮЗДП.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини