Община Струмяни засилва партньорството си със северномакедонската община Берово

Снимка: Община Струмяни
Снимка: Община Струмяни
Нова работна среща за обмяна на опит между общински съветници от община Струмяни и от северномакедонската община Берово се проведе вмера по инициатива на двамата градоначалници и председателите на общинските съвети на двете партньорски общини. Целта е дългогодишното партньорство да продължи да се развива в различни направления - култура, икономика, повищаване на административния капацитет, спорт и образование.
 
На срещата в Струмяни кметът Емил Илиев посрещна кмета на Берово Звонко Пекевски, председателят на ОбС-Берово - Мария Буровска и общински съветници от Берово.
 
Те обсъдиха бъдещото развитие на двата региона, но най-вече дискутираха бъдещи проектни партньорства между община Струмяни и община Берово за новия програмен период 2023-2027 г.
 
Най-важният инфраструктурен проект безспорно и за двете общини е отварянето на границата и на ГКПП "Клепало-Берово". Това се чака повече от 30 години от житеите на пограничния район.
 
Двете администрации могат да си партнират в проекти, свързани с комуналната инфраструктура и икономическото развитие, образование, здравеопазване, култура и други важни аспекти за местната общност.
 
Важно е за представителите на двата общински съвета да си сътрудничат и да обменят опит и идеи за подобряване на условията за живот в съответните общини.
Обмяната на опит и добри практики между общинските съвети е важно за подобряването на управлението на общините.
 
 
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини