Две двойки бели и черни лебеди вече плуват в езерото на парк Бачиново

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград
Две нови двойки - бели и черни лебеди, вече плуват езерото в парк „Бачиново“ край Благоевград. Птиците се чувстват комфортно в новия си дом и се радват на вниманието на разхождащите се край водата жители и гости на града.
 
Птиците в тъмни краски пристигнаха в Благоевград, след като през месец февруари едно от пернатите животни почина, а Община Благоевград предприе нужните действия и осигури нова двойка лебеди.
 
Пернатите в светли багри пък са рожби на белите лебеди, дългогодишни обитатели на парка. Потомството бе изолирано за кратък период от време, за да бъде предпазено, докато укрепне.
 
С цел безопасност и по-добра адаптация към момента птиците са отделени в специален периметър в горния край на езерото.
 
Община Благоевград призовава за отговорно и хуманно поведение към животните и призовава същите да не бъдат хранени от посетителите, тъй като птиците се нуждаят от специални смески, които получават всеки ден от грижещите се за тях служители.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини