Жители на село Яворница с подписка срещу бивш борец, който бие свои съселяни

Снимка: istok
Снимка: istok

Бивш борец, който има психични проблеми, държи в страх и стрес жителите на петричкото село Яворница. Местните хора са събрали подписка с над 200 подписа и искане институциите да се намесят и да се справят с проблема.  Любен И. тежи към 140 кг и всява страх сред жителите и гостите на населеното място. Потърпевшите са много, а в селото твърдят, че не смеят да излизат по улиците от страх да не срещнат въпросния мъж.

Сред жертвите му е местен  бизнесмен и няколко негови работници, които бившият борец натръшкал на земята без причина. Друг мъж от селото бил пребит от Любен, дете също е сред потърпевшите от юмруците на ексбореца.

„За съжаление институциите при тези закони са безсилни, а случаите са много. Нито полицията, нито прокуратурата могат да решат този проблем. След някои от нападенията на младия мъж, който е психично болен, го прибират за 3 или 6 месеца в психодиспансер. После отново го връщат. Родителите му са разведени, майка му живее в Кнежа, той е при баща си, който обаче не полага никакви грижи за него и не следи да си пие хапчетата“, сподели днес кметът на Яворница - Стефан Вангелов. Той допълни, че са разговаряли с майката да вземе сина си при себе си, но засега не е предприела нищо.

Жителите на Яворница настояват институциите да не си прехвърлят топката, а по най-бързи начин да намерят решение на проблема, преди да е станало най-лошото – бившият борец да пребие някого до смърт.

Любен И. преди десетина години е сред надеждите на България в този спорт. Борецът в категория до 125 кг дори печели квота за Олимпийските игри в Рио през 2016 г., но е изваден от националния отбор, тъй като изчезва и не тренира повече от две седмици.

Още тогава негов треньор споделя, че има „по-лабилна психика“. През 2012 г. борецът прекара пет дни в ареста след конфликт с полицаи в Благоевград.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини