Община Гоце Делчев удължи социален проект - още 3 месеца помощ и здравни грижи за над 200 души в нужда

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay
Община Гоце Делчев подписа допълнително споразумение за удължаване с 3 месеца на проект „Грижа в дома в община Гоце Делчев“. Общата му стойност се увеличава със 171 255,37 лв. и става 856 276,86 лв., които са 100 % безвъзмездна финансова помощ. Срок за изпълнение на дейностите се увеличава с 3 месеца – от 04.02.2023 г. до 04.06.2024 г.
 
За изминалите 12 месеца в домашната им среда 213 възрастни хора в невъзможност за самообслужване и хора с увреждания получаваха почасови мобилни здравни грижи и медицинско наблюдение, информация относно превенция и профилактика на здравето и социално значими заболявания; почасови социални услуги за организиране на ежедневието и домакинска помощ; психологическа подкрепа, консултиране; доставка на храни и продукти от основна необходимост; помощ за заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни и битови услуги (със средства на потребителите); подкрепа за поддържане на социални контакти.
 
Почасовите мобилни здравно-социални услуги в домашна среда се предоставят от назначените по проекта 2 медицински сестри и 50 домашни помощници. Поради достигане на максималния капацитет на проекта в периода до 04.06.2024 г. ще бъдат приемани нови потребители само от групата на самотно живеещи възрастни хора (без близки и роднини в населеното място) в невъзможност за самообслужване. Грижите за тях ще бъдат осъществявани от наличния към момента персонал на услугата.
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини