Привикват шефовете на ГДБОП, ДАНС и Агенция Митници заради липсата на инсулин

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Шефовете на ГДБОП, ДАНС и Агенция „Митници“ ще бъдат изслушани в Комисията по здравеопазване в парламента. Въпросите, по които ще трябва да предоставят информация, засягат недостига на инсулин у нас и евентуалните нелегални практики, заради които диабетиците трудно откриват нужните лекарства всеки месец. Заседанието ще се проведе при закрити врати заради класифицираната информация, която ще бъде изнесена.

Вчера здравните власти удължиха забраната за износ на инсулин, като стана ясно, че три от лекарствата са дефицитни в над 20 области в страната. Според здравния министър обаче проблемът е преувеличен. На въпросите на депутатите относно недостига на инсулин ще отговаря и Христо Хинков, както и директорите на Агенцията по лекарствата и „Информационно обслужване“.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини