Ученици от Белица почетоха делото на Апостола на свободата

Снимка: Община Белица
Снимка: Община Белица

За поредна година ученици и учители на Средно училище "Св. св. Кирил и Методий" в Белица участваха във възпоменателно тържество в памет на една от най-светлите личности в нашата история - Васил Левски.

Те се преклониха пред делото и мъченическата смърт на Апостола на свободата. Неговата непреклонна вяра, че отечеството ни заслужава свое свободно и независимо бъдеще, са вдъхновение за поколения българи и до днес.

Всички се включиха в инициативата за масова рецитация на стихотворението "Обесването на Васил Левски" на поета революционер Христо Ботев. Учениците засипаха с цветя паметника в центъра на града с думите: "Поклон, Апостоле!". Паметният знак на Васил Левски бе открит от местните хора през 2013 година, за да отдадат почит на величието на делото на Васил Левски.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини