7 медала спечелиха биатлонистите от Банско в Пампорово

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Блестящ старт за състезателите на клуба по биатлон в Банско на Купа "Арагорн" - спечелени 4 златни, 2 сребърни и 1 бронзов медал. Състезанията се проведоха в Пампорово през уикенда, с участието на състезатели от цялата страна. В двата дни на състезанията, в дисциплините "спринт" и "индивидуално", младите биатлонисти от Банско демонстрираха впечатляващи умения.

В категорията на момичетата младша възраст, Никол Габерова се изправи на върха на подиума в двата състезателни дни, спечелвайки първото място. При най-маките, Иванина Габерова се отличи със сребърен медал както в спринта, така и в индивидуалния биатлон. Ива Трайкова остана на секунди от стълбичката в първия стартов ден, а на индивидуалния старт се класира на трето място, доказвайки своята изключителна издръжливост. При момчетата, Иван Котирков беше непобедим, завоювайки злато в двете дисциплини и доминирайки в класирането.

Призьорите бяха наградени от кмета на община Чепеларе, олимпийската шампионка Екатерина Дафовска и Ирина Никулчина - носителка на бронзов медал от Олимпиадата в Солт Лейк Сити през 2002 г. и настоящ треньор на отбора на Банско.

Поздравления към всички състезатели и техните треньори за изключителната подготовка и представяне отправиха от Община Банско.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини