Любовта и виното обединяват в изложба над 50 художници от Благоевград и региона

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Едно културно събитие ще украси днешния празничен ден в Благоеград. Днес, когато някои честват Трифон Зарезан, други - Свети Валентин, а трети - и двата празника, ще се открие интересна и вълнуваща изложба.

Събитието ще е в 18:00 часа в Градската художествена галерия. Там ще се подредят картини в превърналата се в традиция обща художествена експозиция под насдлов "За любовта и виното". Изложбата е посветена на двамата светци - св. Валентин и св. Трифон.

В експозицията участват над 50 художници от Благоевград и региона с общо над 100 свои произведения: живопис, графика и приложно изкуство.
 
Тази арт проява винаги привлича вниманието и на творците, и на любителите на изобразителното изкуство. Защото любовта и виното предизвикват интереса на художниците още от древността. Великолепни произведения, посветени на тази тема, има във всички големи музеи по света.   
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини