Здравната служба в Добринище ще носи името на д-р Асен Златев, който е роден в града

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

Общински съвет-Банско подкрепи днес на първата си за годината редовна сесия предложението на жители на град Добринище здравната служба в града да носи името на известния лекар доц.д-р Асен Златев. Сградата бе санирана през 2023 г. по Програма „Красива България“.

Доц. д-р Асен Златев е роден през 1946 г. в гр. Добринище, а през 1973г. завършва Софийския медицински факултет. Притежава специалност по вътрешни болести и пневмология и фтизиатрия. Повече от 20 години ръководи Клиниката по неспецифични белодробни болести към СБАЛББ „Св. София”. Специализирал е в Русия, Швеция и Англия. В периода 29.12.2005 - 07.10.2009г. е бил изпълнителен директор на Александровска болница. Отива си от този свят преди 5 години.

Съветниците одобриха сключването на договор с Държавно горско стопанство-Добринище и Държавно горско стопанство-Места за управление, стопанисване и опазване на горските територии - общинска собственост, което ще даде възможност за навременно провеждане на търгове за добив на дървесина.

По предложение на кмета Стойчо Баненски съветниците единодушно решиха Община Банско да кандидатства с две проектни предложения. В проект „Изграждане на капацитет и подготвителни действия в подкрепа на разработването и бъдещото изпълнение на стратегиите за водено от общностите местно развитие“ Банско ще работи съвместно с общините Хаджидимово, Гърмен и Разлог по Програма за морско дело, рибарство и аквакултури. А по проект на МРРБ - Схема за подкрепа на малки проекти в селектирани общини за насърчаване на развитието и иновациите за постигане на добро демократично управление, Община Банско е избрана заедно с още двадесет други общини, които имат присъден Европейски етикет.

                                                               Русков и Баненски-123               

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини