Община Банско алармира: Бурният вятър е опасен, внимавайте къде се разхождате и паркирате колите си

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско
Община Банско с ценни съвети къ жителите и гостите на града заради силния вятър с бурни пориви днес и утре. Местната власт апелира всички да бъдат внимателни при движението си в населените места и на открито. Защото метеоролозите предупреждават с жълт код Благоевградска област за силни пориви на вятъра, достигащи на места до ураганни тези два дни.
 
Съветитте са всички да са предпазливи и разумни в избора си на места за разходка и паркиране на автомобили. Съществува вероятност от падане или отчупване на клони от дърветата. Да не се преминава в близост до големи дървета, строителни скелета и други подобни конструкции.
 
Ето и съветите на Община Банско за безопасно поведение при силен и бурен вятър:
 
Ако сте вкъщи - затворете плътно вратите и прозорците. Силният вятър засяга предимно покривните конструкции и горните етажи. Не оставайте на открито, защото има опасност от наранявания от падащи предмети.
Ако сте далеч от дома си, влезте в обществена сграда, подлез, потърсете сигурен подслон.
Ако сте на път, спрете автомобила на открито място, далече от електропроводи, дървета и от надвиснали скални маси. Потърсете подслон.
Ако сте на полето или в планината, заемете най-ниските възможни места до отминаване на опасността.
 
 
 
 
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини