Областният управител оттегли жалба срещу решение на ОбС-Сандански за парка

Снимка: Община Сандански
Снимка: Община Сандански

За да се запази общественият интерес и градският парк „Свети Врач“ в Сандански, областният управител Мария Димова поиска от Административен съд-Благоевград отмяна на подадената жалба от нейния предшественик Стоян Христов.  Парковата зона е със стогодишна история и е паметник на градинското и парково изкуство. Запазват се възможностите за неговото разширение и благоустрояване.

В мотивите областният управител Мария Димова посочва, че в одобрения проект за Подробен устройствен план на парк „Свети Врач“ не се предвижда засягане на коритото на река Санданска Бистрица, която преминава през него.

С ПУП-а се съхранява съществуващата паркова среда, очертават се и се стабилизират нейните граници. Не се предвиждат строителни или други мероприятия, които да засягат реката. Опазването на парка е от първостепенно значение и след обстойно проучване и анализ на ситуацията Мария Димова счита, че оттеглянето на жалбата е необходима стъпка в полза на обществения интерес и опазването на екологичната среда.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини