Патриотите с условия към Реформаторите за подкрепа

Патриотите с условия към Реформаторите за подкрепа

Патриотите ще подкрепят мандат на Реформаторския блок ако бъдат изпълнени 5 основни за националистите искания.  Това стана ясно по време на срещата  на двете парламентарни групи.

„Категорични сме в настояването си пенсиите на хората,  да бъдат индексирани спрямо прага на бедността. Минималната пенсия трябва да стане 300 лв.” , каза  депутата Валери Симеонов.

„Ние искаме гаранции за справяне с мигрантската криза, затягане контрола по границите, което означава и използването на сила при нужда, както и незабавно екстрадиране на икономическите емигранти, които се намират нелегално на територията на страната”, допълни Симеонов.

 Каракачанов допълни  че Патриотите отново правят опит за избягване на дестабилизирането на държавата и безотговорното вкарване на България в спиралата от политическа и икономическа криза.

Лидерите на двете политически формации подчертаха за пореден път, че са готови да  съставят на кабинет, но очакват и окончателното решение на най-голямата формация - ГЕРБ.  Реформаторите обявиха, че ще търсят подкрепата на ГЕРБ .Между ПФ, РБ и ГЕРБ има общо разбиране, че е по-добре страната да не влиза в изборна спирала. Между реформаторите и патриотите имало много близки позиции, но и много пречки.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини