350 младежи от ДПС получиха ценни съвети в Якоруда от евродепутат и кметове за бъдещето си в Европа

350 младежи от ДПС получиха ценни съвети в Якоруда от евродепутат и кметове за бъдещето си в Европа

Град Якоруда бе домакин на важно и полезно събитие за младежите в ДПС. Дискусията под надслов „Младите хора и бъдещето на Европа“ се проведе с подкрепата на евродепутата Илхан Кючюк. Голямата заслуга за организацията на форума е на досегашния председател на Младежко ДПС в Пиринско - Ибраим Зайденов, който вече е председател на общинската структура на партията в Благоевград.

Младежите чуха ценни съвети от Илхан Кючюк, от кметовете на Якоруда и Белица – Мехмед Вакльов и Радослав Ревански, от политолози и социолози. Честта да открие срещата, предизвикала небивал интерес сред младежите от ДПС, бе на домакина Мехмед Вакльов.  Той бе категоричен, че в конкурентна среда като ЕС младите хора трябва да намерят своето място, да го направят категорично и със своята добавена стойност, която притежават като ценз и знания.

„Не забравяйте никога, че образованието е вашата виза за целия свят. Нужно е да сте конкурентоспособни на своите връстници в Европа. Всеки млад човек, ако няма необходимото образование, много трудно би бил успешна личност и лидер в общността. Идва нова ера – изкуственият интелект. Очаква се над 1 млрд. работни места в световен мащаб да претърпят трансформация през следващите седем години заради изкуствения интелект. Предстои период на адаптивност, хората ще надграждат своите компетентности, някои ще се наложи да сменят професии“, заяви Мехмед Вакльов. Той акцентира и на друг момент – не бива да се приема Европа като даденост. За да може младежите да са актуални на пазара на труда, то задължително трябва да владеят чужди езици и да имат високо образование, подплатено с много знания и умения.

Кметът на община Белица - Радослав Ревански, увери младите хора, че той и колегата му Мехмед Вакльов работят за развитието на туризма в региона. Защото целта е да се осигури препитание за местните хора, а това може да стане с инвестиции в туризма. Двата курорта – Семково над Белица и Трещеник над Якоруда, могат след време да станат притегателна туристическа дестинация за наши и чужди туристи. „Защото това е начинът да върнем младите хора в техните родни места - с откриване на работни места, с високи доходи и с възможности да се развиват професионално“, подчерта Ревански.

Ибраим Зайденов също взе думата и не скри своята емоция пред младите хора в партията в Благоевградска област, на които бе председател 8 години. Той им благодари за възможността да работи с всеки един от тях.

„За мен младежката организация на ДПС е най-актуалната, най-действената, тя е съставена от активни млади хора, които имат своята гражданска позиция и знаят в каква Европа и в каква България искат да живеят. Вярвам, че вие сте подготвени за новите предизвикателства на Европа“, сподели Зайденов.

Своите комплименти към него не скриха младежите и евродепутатът Илхан Кючюк. Всички те му благодариха от сърце за всеотдайната му работа през годините.

„Вашата младежка организация винаги е била сред най-активните и най-работещите структури на партията в цялата страна. Сигурен съм, че Ибраим Зайденов, който натрупа безценен опит в младежката организация като общински председател, ще продължа да се развива по възходящ път, по същия този път, по който върви и ДПС“, каза още евродепутатът Илхан Кючюк.

Той подчерта пред присъстващите, че действащото правителство в момента работи по това да се изкове националната позиция в България и да се потърси консенсус, а всички български политици да защитават тази национална позиция извън границите на страната. Лидерът на европейските либерали коментира пред младите, че страната ни затвърждава значението на ЕС като място, където гражданите имат възможности за развитие.

                                          ДПС-форум в Якоруда (2)

                                         

                                         

Още новини