Димитър Пенев идва в Петрич за турнира в памет на Георги Николов-Шмин

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Димитър Пенев идва в Петрич за турнира в памет на Георги Николов-Шмин. Турнирът ще се проведе на 10 и 11 декември за втора поредна година в зала „Арена" от 10.00 часа.

Осем отбора деца, родени 2005 година /135 деца /,ще вземат участие в спортната проява. Това са детските формации на „Миньор" Перник, „Марек" Дупница, „Банско", „Спорт дилаж" Струмяни, „Беласица" Петрич, „Мечетата" Петрич и „Пирин 2001" Благоевград.

Официални гости в Петрич ще бъдат - големият български треньор Димитър Пенев, легендите на ЦСКА Борис Гаганелов и Петър Жеков, Георги Димитров - Джеки, мениджъра Мирчо Димитров и бившият президент на „Беласица" Петрич д-р Христо Мазнейков. Събитието ще бъде уважено също от вицепрезидента на Българския футболен съюз Антон Попов.

БФС осигурява и подаръците за детските формации, участници в турнира. Учреден на името на Георги Николов - Шмин, дългогодишен учител в Трето основно училище „Гоце Делчев"и треньор на футболните команди „Аура" и „Граничар", с които успява да защити първо сребърни, а после и златни медали в Националния ученически турнир „Футболна смяна" през 1970/1971 година.

Посмъртно Георги Николов - Шмин беше удостоен от кмета Димитър Бръчков с почетен плакет на Община Петрич през месец юни тази година за 45-годишнината от успехите на футболните команди „Аура" и „Граничар".

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини