Кукерите на Банско ще вдъхновят зрителите и впечатлят журито на Сурва в Перник

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско
Пазители на традициите в Банско ще участват в кукерския празник "Сурва" в град Перник. В края на този месец - 26, 27 и 28 януари, ще се проведе XXX Международен фестивал на маскарадните игри. Събитието е сред най-големите изяви на традиционни народни игри и обичаи с маски в Европа и света. Тази година и град Банско ще допринесе за колорита, феерията и красотата на фестивала със своя представителна група. Защото банскалии има какво да покажат на юбилейното издание на фестивала в Перник.
 
"Нека възхитим зрителите с масово участие на банскалии с автентични носии и с кукерски костюми, каквито има само в Банско! От Общината е създадена организация за пътуване на участниците в карнавала на 27 януари. Каним да заявите своето желание да бъдете включени в представителната група в срок до 23 януари /вторник/", призоваха най-запалените кукери в града под Тодорка.
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини