Арест за деветима бежанци от Алжир и Мароко, опитали да преминат границата със Сърбия

Снимка: istok
Снимка: istok

Под ръководството на Районна прокуратура – Кюстендил се водят действия по разследване за опит за незаконно преминаване на границата на страната ни.

Вчера в района на ГКПП-Олтоманци, в близост до кюстендилското село Киселица, били задържани 9 чуждестранни граждани. По техни данни те са от Мароко и Алжир и искали да отидат в Сърбия.

Установено е, че всички имат издадени регистрационни карти и са напуснали бежанския лагер в с. Пъстрогор, област Хасково.

Чужденците са привлечени в качеството на обвиняеми за извършеното от тях престъпление. По искане на прокуратурата съдът взе мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо деветимата чужденци.

Работата по образуваните досъдебни производства продължава.

За влизане или излизане през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта или макар с разрешение, но не през определените за това места, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от три до шест години и глоба от хиляда до пет хиляди лева.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини