Кирил Димитров улови богоявленския кръст в Благоевград

Кирил Димитров улови богоявленския кръст в Благоевград
Кирил Димитров извади богоявленския кръст в Благоевград. Кирил е на 36 години и за втори път в ритуала.
 
Ритуалът по хвърляне на кръста във водите на река Бистрица бе извършен от отец Хинчо от храм „Въведение Богородично“. Традицията повелява, че този, който извади кръста ще се радва на здраве и щастие през цялата година.
 
Честванията на един от най-големите християнски празници Богоявление продължиха на площад „Георги Измирлиев“ с водосвет и освещаване на бойното знаме на 3-то бригадно командване. След това програмата продължи на площад „Народни будители“ с полагане на цветя пред бюст-паметника на Христо Ботев по повод 176 г. от рождението му.
В знак на признателност към живота и делото на героя глава сведоха кметът на Благоевград Методи Байкушев, представители на институции, учебни, заведения, общественици и граждани.
 
Възпитаници на XI ОУ “Христо Ботев“ припомниха славни моменти от житейския път на един от най-светлите образи в българската история.
 
 
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини