Бизнесмени развиват СПА туризма в селата Ощава и Горна Брезница

Макет на бъдещата база за отдих в село Ощава
Макет на бъдещата база за отдих в село Ощава

Бизнесмени ще инвестират сериозни средства в развитието на СПА туризма в община Кресна. Общинският съвет вече гласува отдаването на концесия за добив на минерална вода за срок от 10 години в селата Ощава и Горна Брезница.

Инвеститорите са убедени, че районът има голям туристически потенциал със своите минерални извори. Все повече наши и чужди гости посещават и Ощава, и Горна Брезница заради минералната и лековита вода.

В Ощава инвестиционното намерение е да се направи рехабилитационен център край Врялата баня. През месец май 1983 година са направени изследвания на извора от служители на химическа лаборатория, доказано е, че ценната течност е със свойства като на тази в Хисаря. В горещото миро температурата на водата е 65 градуса, дебитът е 19 литра в секунда. Там се предвижда изграждането на малки и кокетни къщи, както и облагородяване на целия район.

"Инвеститорите в момента подготвят всички съгласувателни процедури, за да могат да строят там. Тяхното намерение е в село Ощава да се лекуват деца, които имат различни заболявания, а целта е подобряването на тяхното състояние с помощта на минералната вода. Същата фирма ще развива СПА туризма и в село Горна Брезница", каза кметът на община Кресна - Николай Георгиев. 

През последните години село Горна Брезница също се утвърждава все повече като предпочитана туристическа дестинация за гости от цялата страна. Причината за това е изключителното съчетание на природни дадености, минерални извори и пословичното гостоприемство на местните хора. Всичко това е отлична база за развитието на населеното място.

Скоро предстои реконструкцията на общинския път от град Кресна до село Горна Брезница. Обновяването на шосето ще позволи на туристите комфортно пътуване и ще подобри значително качеството на техния престой в курортното селище, което е известно с минералните си извори и може да се превърне в СПА столицата на общината.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини