Мъж от Сандански отива на съд за домашно насилие

Снимка: IStock
Снимка: IStock

Районната прокуратура в Сандански предаде на съд мъж, запплашил с убийство жената, с която доскоро съжителствал.

До август 2020 г.  Н. П. живеел във фактическо съжителство с Д. К. и малолетната им дъщеря. До раздялата се стигнало поради влошените отношения между двамата. В продължение на години мъжът злоупотребявал с алкохол, проявявал психическа и физическа агресия спрямо Д. К.

Пострадалата не споделяла с близките си за случващото се, правела компромиси, давала шанс на обвиняемия да се поправи. Такава промяна не настъпила, поради което жената напуснала семейното жилище заедно с дъщеря си и заживяла в дома на родителите си. По никакъв начин тя не ограничавала отношенията между Н. П и детето им.

След раздялата им обаче обвиняемият продължил да се държи зле с Д. К. При контактите помежду им и по телефон я обиждал, викал, отправял закани с убийство.

Изплашена от поведението му, пострадалата посетила полицейското управление в гр. Сандански и подала жалба срещу Н. П. В хода на образуваното досъдебно производство той е бил привлечен към наказателната отговорност за извършените от него деяния.

Предстои делото да продължи в съда.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини