Банскалия дари евангелие със седефени инкрустации на църквата в града

Банскалия дари евангелие със седефени инкрустации на църквата в града

Новата година в 189-годишната църква „Света Троица“ в град Банско започна с ценно дарение, направено от благочестив банскалия. Мъжът закупил евангелие със седефени инкрустации от съседна Гърция и го дарил на църковното настоятелство.

„Благодарим сърдечно на този вярващ наш съгражданин за прекрасното напрестолно евангелие! То винаги ще е на светия престол и от него ще се чете на утреня, литургия и вечерня. За нас винаги е радостно, когато хората не само вярват, но и са готови да дадат за вярата“, заяви иконом Георги Касапинов от Банско, който служи във вековния храм в града под Тодорка.

Сигурно е, че новото евангелие ще привлече интереса на миряните, които посещават църквата, за да запалят свещ и да се помолят за здраве и благоденствие. Дарителят е помолил свещениците да не разгласяват името му.

  

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини