Община Сатовча прави бал в подкрепа на сираци и деца с увреждания

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

За седма поредна година община Сатовча ще направи благотворителен жест към бедни и болни в навечерието на Коледа и Нова година. Каузата е за набирането на средства за деца сираци и деца с увреждане до 16-годишна възраст. Приоритетната цел е подпомагането на тези младежи, на които им предстои догодина абитуриентски бал - да бъдат осигурени финанси за закупуване на облекло. Според събраната сума се подпомагат и сираци, които не са абитуриенти, както и деца с увреждания. Община Сатовча по традиция се обръща към всички жители и гости на общината, към местния бизнес, както и към всички институции с молба за финансова подкрепа и съпричастност към инициативата. Благотворителната кампания е съпроводена и с импровизирано наддаване на предмети, изработени от местни майстори - дърворезба, картини от камък, пясък и акварел, старинни вещи и интересни артикули, изработка на деца от местните детски градини и училища. Благотворителната вечер ще е на 23 декември, очаква се стотици хора да подкрепят благородната кауза.

„Нека тези наши дела бъдат малкият подарък за децата на Сатовча в празничните дни. Макар и скромни дарове, радостта и топлото отношение са безценни. Това е, което ни крепи. Това е, което ни сближава. Това е, което ни прави истински човеци. Нека им дадем нашето приятелство, милосърдие и обич. Подкрепете благородната кауза на община Сатовча”, апелират от кметството.

През месец декември ще се проведат мероприятия, посветени на инициативата. Средства могат да се даряват в определената за целта касичка в сградата на общината и/или в кметствата по населените места до края на календарната година.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини