Хиляди чанове предизвестяват идването на Старчевата в Разлог

Снимка: Община Разлог
Снимка: Община Разлог

Хиляди чанове утре точно в 12:00 часа в Разлог ще оповестят идването на вековния разложки празник “Старчевата”, който тук се чества на 1 януари.

За поредна година на Бъдни вечер сърцето на града ще тупти с гласа на стотици звънци, отброявайки последните дни до провеждането на най-чакания празник.

На 1-ви януари 2024 година Община Разлог кани всички да станат част от традицията, пазена от поколения разложани, която ще събере на централен площад “Преображение” разложки чауши, млади и стари, облечени в традиционни носии, които ще играят неуморно български хора.И ще прогонят злото надалеч.

“Старчевата” ще започне в 11:00 часа с традиционно шествие, в което участие ще вземат представителите на седем кварталата от град Разлог, благославяйки и наричайки за здраве под звука на чанове, тъпани и зурни.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини