Багери влязоха в река Туфча край село Брезница

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Багери започнаха работа по укрепване на коритото на река Туфча в района на гоцеделчевското село Брезница. Укрепителните дейности са наложителни, тъй като съществува опасност от разлив заради предстоящите валежи.

В началото на ноември водите на реката излязоха и на косъм от наводнение бяха десетки къщи и 4 шивашки цеха. Вече са правени няколко проекта, представени са количествено-стойностни сметки, но Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет отказва да отпусне пари.

За укрепването на речното корито са необходими 2 милиона лева. Най-належащо обаче е да се реши проблемът в долния край на селото, където има десетки къщи и 4 фирми. Затова там тежки машини работят непрекъснато, за да налеят бетон и да укрепят строената преди 40 години подпорна стена, която е подкопана от водата.

„Благодарение на община Гоце Делчев и на разбирането на общинския кмет Владимир Москов се спасяваме сами. Трябват спешни мерки, тъй като сега е критичен сезон заради валежите от сняг. Необходимо е да се построят диги, прагове, нови подпорни стени, но държавата не ни отпуска пари. Живеем в постоянен страх от потоп”, коментира кметът на село Брезница Иса Сакали.    

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини