Напоителни системи призна: Язовир "Стойковци" е даден под наем за 10 г.

Снимка: profit.bg
Снимка: profit.bg

"Напоителни системи" ЕАД призна, че язовир "Стойковци" край благоевградското село Логодаж е отдаден под наем за срок от 10 години. От ведомството изпратиха до медиите официална информация за отдадения под наем водоем. В прессъобщението обаче никъде не се посочва на каква стойност е отдаден обекта и коя е фирмаат, спечелила търга.

Ето официалното съобщение от "Напоителни системи": 

В договора за наем, като задължение  на наемателя е посочено да спазва Закона за рибарството и аквакултурите, Наредбата за ползване на язовирите – държавна собственост, правилата за извършване на любителски риболов, както и указанията на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА).Съгласно Наредбата, язовирът е категоризиран за любителски риболов и наемателят ползва 25% от водната площ. Наемодателят във всички случаи приоритетно изпълнява договорните си правоотношения по основното предназначение на язовира – напояване.

На наемателя е вменено задължение за недопускане на граждани – рибари в определения му район, външни лица и такива, които не са наети от него за риборазвъждане и риболов. В извън определената на наемателя зона, достъпът на населението няма да бъде ограничаван. Рибарите ще имат свободен достъп за извършване на любителски риболов, спазвайки указанията на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

Язовир „Стойковци“е предоставен под наем за извършване на рибностопанска дейност за срок от 10 години. Контролътвърху фирмата, стопанисваща имота, се извършва от клон „Струма – Места” - Дупница, както и от ИАРА.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини