Община Благоевград и Ски парк „Картала“ откриват сезона тази събота

Снимка: Ски парк
Снимка: Ски парк "Картала"

Тази събота ще се състои официално откриване на сезона в ски парк „Картала“. На 23 декември в 11:00 часа ще започне специална програма с колоритните водещи Игор и Иван.

Събитието обещава да бъде празнично и интересно. За тази цел организаторите са подготвили томбола, в която ще могат да участват всички присъстващи, а за малките скиори са предвидени лакомства предоставени от Милка и Мандълийз. Наградите за празничната томбола са осигурени с любезното съдействие на А1 България – слушалки, смарт часовник и смартфон ще намерят новите си собственици на ски пистата. За празничното настроение ценна подкрепа оказват от „Форте мюзик“.

Официални гости на събитието ще бъдат кметът на община Благоевград Методи Байкушев и областният управител Мария Димова, двамата са запалени скиори и фенове на зимните спортове. Събитието се организира от Община Благоевград и Ски парк „Картала“ и цели популяризирането на местността като туристическа и ски дестинация.

Местността Бодрост се намира само на 30 км от Благоевград, а ски пистата е официално открита през 2009 година. С дължина 5 км и с 6-местен кабинков лифт с две станции и два ски влека ежегодно пистата се превръща в любимо място за снежни приключения на всички благоевградчани и любители на зимния спорт. „Картала“ разполага и с модерна инсталация за изкуствен сняг, която гарантира дължината на сезона.

В близост до Картала се намират и екопътеки до хижите „Македония“ и „Чакалица“, както и до резерват „Парангалица“, а най-високата станция на кабинковия лифт е на 2350 метра надморска височина, откъдето се разкрива удивителна панорамна гледка към планините Пирин и Рила.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини