Експерти ще готвят концепция с европейски пари за развитие на зоопарка в Благоевград

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Общинският съвет в Благоевград прие предложение на кмета Методи Байкушев да се кандидатства за получаване на финансиране от фонд на Оперативна програма „Околна среда“. Става въпрос за отпускане на средства за техническа помощ за инвестиции в зоологически градини.

Целта е да се изготви добра стратегия и концепция как да се инвестира в зоопарка, за да има устойчиво развитие. Осигурява се финансиране до 200 000 лева за експертна помощ, тъй като специалисти могат да направят тази концепция и да дадат мнението си как и защо да се инвестира в зоологическата градина на Благоевград.

„За тази техническа помощ Община Благоевград няма никакъв финансов ангажимент. След изготвяне на концепция ще дебатираме заедно с обществеността как да инвестираме и развиваме нашия зоопарк, като това ще стане с прозрачна процедура“, уточни кметът Байкушев.    

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини