Жители и гости на Банско подават сигнали в интернет за проблеми и нередности

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

С платформата „Kмете, виж!“ Община Банско създаде иновативен начин за участието на гражданите в подобряването на техния живот и околна среда. Чрез лесен и удобен интернет интерфейс всеки може да сигнализира за нередности в общината. Те може да са свързани с градска инфраструктура, околна среда, неправилно паркиране, опасни сгради, замърсени с боклук площи и други.

Платформата, с помощта на GPS координати, автоматично насочва сигнала към  администрацията, за която се отнася, като това става спрямо мястото на подаване. Гражданите могат лесно да следят статуса на своите сигнали и да видят как Общината откликва на тях.

„Kмете, виж!“ не просто събира сигнали - тя създава връзка между гражданите и Общинска администрация, за да може заедно да се осигури по-добра среда на живеене.

Платформата е достъпна на: https://kmetevij.com/

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини