Откриха труп на дете с вързани крайници в чувал в Скопие, убиецът избягал в България

Снимка: pixabay.com
Снимка: pixabay.com

Северна Македония е разтърсена от убийството на 14-годишната Ваня Гьорчевска. Тялото на момичето бе открито с вързани ръце и крака в чувал, предаде bTV. 

Момичето е било похитено преди 7 дни. Според разследващите нападението е поръчано от бащата, който е дал информация на похитителите, когато детето е излязло от вкъщи, за да иде на училище. Той е бил задържан. 

Целта на отвличането е била изнудване за пари от майката, която е разведена със съпруга си. Според разследващите похитителите са изпаднали в паника, че са следени и са решили да убият момичето. 14-годишното дете е убито с пистолет и заровено.

Изпълнителят и организаторът на убийството е напуснал Северна Македония с кола с адвоката си, като първо са влезли в Сърбия, а след това в България. 

Според прокурора Горан Бубовски бащата на Ваня искал да вземе парите от апартамент, който майка й продала наскоро. За тази цел той наел петима души, които да отвлекат дъщеря им и да изнудват майката за парите, пише "Вечер".

Бащата на отвлеченото и убито 14-годишно момиче споделил на петимата заподозрени информация кога и как Ваня ще напусне дома си, за да може да я отвлекат, съобщил министърът на вътрешните работи Оливер Спасовски.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини