Уикенд туризмът у нас е все по-популярен сред чуждите туристи

Снимка: Община Банско, архив
Снимка: Община Банско, архив

С моя екип работим интензивно, за да завършим реформата, с която да подпомогнем превантивно летния ни туризъм. Получихме много добри оценки за стартирането на пилотната програма за финансиране на Черноморските общини. Още през септември започнахме разговори и срещи с представители на бизнеса и на зимните ни курорти, за да се подготвим за сезона. Това заяви в ефира на Нова ТВ министърът на туризма Зарица Динкова.

„Туризмът е международен бизнес. От голямо значение е как се промотира държавата като солиден партньор. Международните доклади посочват, че България е сигурна дестинация, каквито са и вътрешните данни. Уикенд туризмът представлява все по-голям интерес. Според туроператорите редовните линии също са пълни с пристигащи за почивните дни за следващите месеци", отбеляза министър Динкова.

Тя каза, че се работи в посока за подпомагане на бизнеса с промотиране на дестинацията. България предлага широко ветрило на оферти според различните финансови възможности на потребителя. „Данните показват, че има ръст от 10% на туризма от предходната година и 5% от 2019 г. Българският туризъм е изцяло възстановен – той е устойчив и все по-ценен. Туризмът е и витрината на една икономика.“, посочи Зарица Динкова.

„Водим добър диалог с представителите на зимните ни курорти. Очакваме активен зимен сезон с туристи от съседните пазари, също и от Великобритания, Ирландия, Италия и др. Стремим се чрез иновации да изградим модерен зимен туризъм. Работи се и в инвестиране и на регионалните брандове – в Родопите, Розовата долина и други.“, отбеляза министърът на туризма.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини