Чувал с пари са отмъкнали извършителите на въоръжения грабеж на площад Македония в Благоевград

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Чувал с пари са отмъкнали тримата нападатели при въоръжения опит тази сутрин в центъра на Благоевград. Това съобщиха от Окръжна прокуратура, под чийто надзор се извършва разследването. Към момента нападателите все още се издирват от органите на реда. По случая е образувано досъдебно производство по член 199, ал.2 от Наказателния кодекс.

"Все още се уточнява откъде точно са взети парите - дали от инкасо автомобила, дали са ги носили двамата служители на излизане от банката. Простреляният е настанен за лечение в болница, предстои да го оперират. Другият все още е в шок, но ще бъде разпитан. Според тях лицата, извършили този дързък въоръжен грабеж, са били маскирани. Все още е много ранен етапът на разследването", казаха от ОП-Благоевград. 

Продължават процесуално-следствените действия за разкриване на престъплението и за задържане на тримата нападатели. Преглеждат се видеозаписи от камерите в района на площад "Македония", както и в съседните райони, за да се засече накъде са избягали бандитите. Разпитват се и хора, които живеят близо до местопрестъплението. Има полицейски патрулки на входа и изхода на Благоевград. 

Наглото нападение бе извършено тази сутрин 06:31 часа сутринта на площад " Македония" пред сградата на "УниКредит Булбанк". Един от охранителите, който е на 52 години, е прострелян в областта на слабините. Настанен е за уточняване на състоянието и лечение в МБАЛ-Благоевград.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини