Димитър Урдев: Не може да се говори за апокалипсис в Пирин, клубът ще получи до края на сезона около 1,7 милиона лева

Димитър Урдев, снимка: Фейсбук
Димитър Урдев, снимка: Фейсбук
Общинският съветник Димитър Урдев, който има опит в управлението на ФК "Пирин" преди години, излезе с позиция във Фейсбук относно бъдещето и финансото положение на клуба. Повод за реакцията му е изборът на нов управител на ОФК "Пирин" в лицето на Петър Занев. Бившият национал бе част от управата и преди. 
"На заседанието, на което се избра Петър Занев, зададох някои въпроси, но всички други мълчаха.Не е ли съпричастен новият управител за сегашното състояние на клуба, след като беше в управата му и преди? Защо плащанията към клуба по договор с ЦСКА са спрени заради напускането му от клуба и ще се платят само ако той е управител?!
Хем състоянието на клуба е лошо, хем тези, които са го докарали до това състояние, отново ще го управляват. Това е нещо, което недоумявам", заяви днес Димитър Урдев.
Той е категоричен, че е трябвало да се направи проверка и анализ на предишната работа и на Занев, и на останалите управници на клуба.
 
Според общинския съветник е преувеличено, меко казано, да се чертае апокалиптична картина на финансовото състояние на ОФК "Пирин". Защото до края на сезона трябва да влизат минимум приходи от порядъка на около 1,7 милиона лева.
 
Ето откъде ще дойдат парите в клубната каса: 7 месеца по 50 000 лева по договор за реклама, 400 000 лева от ЦСКА - нотариално заверен договор с падеж януари 2024г. по сключени предварителни договори с футболисти на "Пирин", минимум 400 000 лева от ТВ права в зависимост от представянето на отбора, февруари - март 2024г.,близо 400 000 лева от УЕФА солидарност,  март месец 2024г., както и 80 000 лева от Крумовград за трансфери на футболисти.
 
"Определено не съм в еуфория от назначението на навия управител. Моите очаквания не са никак розови по отношение на това какво предстои", допълни Димитър Урдев.
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини