Кауза! Ротари клуб-Гоце Делчев събра 20 000 лв. за осветление и сигнализация на рискови пешеходни пътеки

Снимка: Община Гоце Делчев, архив
Снимка: Община Гоце Делчев, архив

Благородната мисия за коледния бал на Ротари клуб-Гоце Делчеве повече от успешна! Събитието събра в събота вечер стотици гости, които бяха обединени от каузата на местните ротарианци, които честваха и 15-годишнината на своя клуб.

"Тази година решихме да се погрижим за нашите деца - за тяхното здраве и тяхната безопасност. Радвам се, че толкова много хора проявиха интерес към нашата мисия - от Гоце Делчев, от съседни общини, ратарианци от цялата страна. Успяхме да съберем сумата от 20 000 лева, които ще инвестираме в нашите деца, в тяхната безопасност. Парите ще се похарчат за осветление и сигнализация на най-рисковите пешеходни пътеки не само в община Гоце Делчев, но и в съседните 3 общини - Сатовча, Гърмен и Хаджидимово", заяви днес за „Илинден Прес“ Тони Кондева, президент на Ротари клуб-Гоце Делчев.

Тя сподели, че ротарианците по целия свят са стълб на благотворителността. Най-често се помага на деца, но ръка се подава и на хора в нужда. Сега се очаква фирма да подготви конкретна оферта и до 2.3 месеца каузата да бъде изпълнена.

Тони Кондева благодари на всички хора за проявената щедрост. Защото няма по-ценно от това да се погрижим за здравето и безопасността на нашите деца. Тя подчерта и добрата комуникация с Община Гоце Делчев, с кмета Владимир Москов, като много често местната власт подкрепя инициативите на Ротари клуб-Гоце Делчев. 

От 1 до 3 септември тази година в град Гоце Делчев се проведе и Национална лятна академия за китаристи „Пеещи струни“ по инициатива ротарианците. Защото другата им цел е да помагат за развитието на таланта на децата. В академията участваха над 80 деца от цялата страна, за тях имаше и мастърклас с някои от най-известните имена в страната.

                                          Ротари-ГД-2023

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини