Съдът пренареди състава на ОбС-Банско, има избран нов съветник

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Административен съд-Благоевград пренареди състава на Общинския съвет в Банско. Днес магистратите отмениха частично решение на ОИК-Банско за определяне изборните резултати за местния парламент. Става въпрос за частта, с която е обявено разпределението на заявените преференции за отделните кандидати, получили мандати и подреждането на кандидатите за съветници.

Така Петър Сакарев, който обжалва решението на ОИК, ще е новият общински съветник, след като при преброяването на бюлетини от две секционни комисии са открити 6 неотчетени преференции за него. По този начин преференциите му стават 95 и по този начин надхвърля необходимите 7% от общия брой гласове за ПП ГЕРБ. Това му позволява да размести подредбата в листата и стане четвърти, като по този начин изпревари Иван Панчев, който вече се закле като местен парламентарист в Банско.

С решението си Административен съд връща изборните книжа на ОИК за обявяване на действителните резултати от гласуването за жалбоподателя.

Това решение може да се обжалва пред Върховния административен съд в 7-дневен срок.   

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини