Нов протест на животновъди на жълтите павета днес

Снимка илюстративна, фото: Община Гоце Делчев
Снимка илюстративна, фото: Община Гоце Делчев

Фермери отново излизат на протест днес. Шествието на животновъдите ще започне в 11:00 ч. от сградата Министерството на земеделието и да завърши пред Министерския съвет. Протестиращите искат оставката на земеделския министър Кирил Вътев.

Причината за недоволството е, че не са изпълнени исканията за подобряване на финансовата ситуация в бранша. Според протестиращите подпомагането от страна на държавата е недостатъчно и става причина българското животновъдство да загива. Преди два месеца протестите бяха потушени с подписването на меморандум. Той обаче не се изпълнява, категорични са протестиращите.

По време на вчерашното заседание на земеделската комисия в парламента се стигна до словесен сблъсък и употребата на нецензурни квалификации от недоволните към земеделския министър. Той им отговори, че по време на днешния протест на недоволните пред прозорците му, той няма да бъде в София.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини