В Разлог избират строител-концесионер на голям спортен комплекс

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Община Разлог ще избира между двама инвеститори кой да построи и ще стопанисва на концесия голям спортен комплекс.

На 12 декември в сградата на кметството ще се отворят предложенията на фирмите, за да станат ясни ценовите им оферти. „Става въпрос за открита процедура по предоставяне на концесия за строителство с предмет „Проектиране, изграждане и експлоатация на „Спортен комплекс”. След избора на изпълнител следва одобрение от общинския съвет и подписване на договор, в който ще се заложат параметрите на концесионната такса, която ще дължи на общината съответното дружество. 

Инвестицията, която бъдещият концесионер трябва да направи, е в размер на поне 24 млн. лв., а спортният комплекс трябва да бъде изграден до 5 години от подписването на договора за концесия. Концесията е за период от 35 години.

Модерното съоръжение ще е в местността Байова борика край града, ще е разположено на площ от почти 103 декара. Там ще има тренировъчни игрища за футбол, баскетбол, волейбол,тенис на корт, плувен басейн, стадион и други спортни обекти. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини