Книгата „Матрицата 2“ на Боян Чуков - интересно четиво за всеки любознателен читател

Боян Чуков, снимка: РБ
Боян Чуков, снимка: РБ "Димитър Талев"
Боян Чуков представи вчера в Регионална библиотека „Димитър Талев“-Благоевград новата си книга „Матрицата 2“. Зала „Изкуство“ се оказа тясна за приятелите, колегите и почитателите на автора, който преплита на страниците на новата си творба своя голям житейски опит и високата си експертиза в борбата с тероризма, в дипломацията и глобализацията на света.
 
„Най-напред искам да уточня, че в книгата, както и в другите ми книги, разкривам мои разсъждения, моя гледна точка. Така че написаното е субективно. Не съм камертон на истината, не знам всичко“, с това започна своя разговор с аудиторията Боян Чуков.
 
Книгата „Матрицата 2“ е настолно четиво за любознателния читател, който иска да осмисли настъпващите промени в реалния свят. Един сборник с публицистични текстове и интервюта за ролята на САЩ, Китай и Русия в утрешния свят и какво ще се случи в Европа и България. По увлекателен начин авторът разкрива как еднополюсният модел неумолимо се разпада и на хоризонта се задава многополюсният свят. Чуков на практика доказва, че независимите политически анализи и коментари са най-добрата ваксина срещу манипулативната масова пропаганда и откровената дезинформация.
 
Той разясни интересни детайли за военните конфликти между Израел и Палестина, между Русия и Украйна. Разказа любопитни факти за въздействието в различни точки на света на Великобритания и САЩ.
 
„Турция винаги е била инструмент на Великобритания, а САЩ вече нямат това силно присъствие в Европа, което имаха някога. Но нищо не е черно-бяло, трябва човек да умее да следи тенденциите, за да намира логично обяснение на случващото се. Това е и целта ми в новата книга - да накарам читателите да си зададат въпроси, да ги предизвикам да мислят по дадени теми“, каза още Боян Чуков.
 
Според него идва сложно и тежко време в световен мащаб. А светът ще стане много различен до 2027-2030 година, като няма да се върне времето отпреди 2-3 години. Прогнозите на Чуков за България не са добри. Той подчерта, че страната ни няма ресурса да ускорява и забавя процеси, да променя световни тенденции. Затова е много важно поведението на управниците ни, които трябва да са независими от чужди влияния.
 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини