Кметът на Благоевград Методи Байкушев и общинските съветници положиха клетва

Снимки: Илинден Прес
Снимки: Илинден Прес

Новоизбраният кмет на община Благоевград Методи Байкушев и общинските съветници днес официално встъпиха в длъжност. В присъствието на Неврокопския митрополит Серафим, представители на различни институции и граждани градоначалникът и местните парламентаристи положиха клетва и поеха ангажимент да работят открито и в диалог с гражданите. Те дадоха дума да служат на общността и да спомогнат за развитието на общината.

Тържествената сесия води областният управител Мария Димова, която пожела успешен мандат на новото ръководство на общината и на всички 41 съветници.

Новият кмет Методи Байкушев получи от администрацията символичния ключ на община Благоевград. Неврокопският митрополит Серафим му подари библия със съвета да чете внимателно пасажите, в които се говори за поведението на хората с власт.

„Искам да благодаря за доверието на хората, приемам го със смирение. То е и висока отговорност пред моите съграждани, които имат големи очаквания за силен старт на община Благоевград. За мен Благоевград е кауза, обещавам да съм честен, отговорен и открит кмет. Искам да реализирам с ваша помощ ангажиментите, които съм поел. Ще бъдем в постоянен диалог с гражданите, ще повишим гражданската активност“, каза Методи Байкушев.

Той припомни своите приоритети – открито управление, повишаване качеството на образованието в града, привличане на инвеститори, съвременна градска среда, развитие на социалните услуги, по-чист и по-модерен град.

Байкушев пожела на общинските съветници да работят в диалог и партньорство. Ще има и спорове, но трябва да сме конструктивни в интерес на избирателите, защото Благоевград няма време за губене, говорете с мен, критикувайте ме, вие сте истинският контрол на работата на кмета, каза още градоначалникът в приветствието си към съветниците. Той изрази увереност, че с талант и трудолюбие, с ясна визия и смели реформи Благоевград ще се превърне в благоденстващ център на Пиринско.

„Никой не е по-голям от Благоевград! Благоевград може!“, с тези думи завърши речта си Методи Байкушев.

                                       Клетва-кмет-Блг-2023 (1)

                                      

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини